Diving BG - българските водолазни училища

Абонирай се онлайн

Новини

29.10.2011
Водолазен център DIVING BG в сътрудничество с GUE (Global Underwater Explorers) организира курс за начално ниво по системата DIR - GUE Fundamentals of Better Diving

Курсът ще се проведе от 7 до 10 Юни 2012 във водолазен център DIVING BG в гр. Созопол с предварителни записвания.
В курса
Fundamentals of Better Diving може да участва всеки водолаз със завършено първо ниво за scuba дайвинг- PADI/SSI Open Water Diver, CMAS * или техен еквивалент. Иннтруктори на курса ще бъдат опитните технически водолази Dorota Czerny и Bartek Cyperling.

Минимум участници в курса - 3ма водолази, максимум - 6.

Курсът включва теория, обучение "на сухо" и упражнения под водата. Това е курсът, чрез който ще се усъвършенствате и ще откриете много нови и интересни неща за изследователското гмуркане. Вие ще станете по - добър, по-уверен и безопасен водолаз и ще се научите да работите ефективно в екип. Този курс е вратата към един по-добър и смислен свят. Станете част от света  на дайвинг елита.

Тъй като системата DIR (Doing It Right) e основана върху логика и сигурност, екипировката, която използваме отговаря напълно на тези изисквания.
Какво е DIR?
"Doing It Right" (DIR System) се развива в отговор на нуждите на най-екстремните изследователски гмуркания, като печели бързо привърженици от всички нива водолази. Всеки от тях извлича полза от система, която прави гмуркането по-безопасно и много по-удобно.Системата DIR е много повече от строго определен начин за екипиране. Тя е стил в гмуркането, който помага всеки негов аспект да стане безопасен, забавен и полезен.

Доброто водолазно оборудване трябва да позволява добавянето на нови елементи, без да се променя съществуващата конфигурация. Използването на една и съща конфигурация от оборудване не само за помага за разрешаването на възникнали проблеми, но и ги предотвратява.

Оборудването, нужно за участие в курса, което всеки водолаз трябва да има (http://bg-diving.com/bg?tdi):

За Recreational Pass:

- Маска, твърди плавници (non splited)
- Самар-бекплейт: Направен да държи екипировката за водолаза.
Регулиран за всеки лично, може да е алуминиев или стоманен.

- Единично крило (без бънджита)

 - Комплект регулатори с дълъг шланг и бънджи за вторите степени и гол манометър

- нож

- шпула и SMB (буй)

- водолазен тефтер

- костюм (не е задължително да е сух)

- един фенер (тип backup light)

 

За Technical Pass:

Всичко  както гореизброеното , с изключение на:

- двойно крило, вместо единично

- комплект двойно регулатори

- двойни бутилки (могат да бъдат наети)

- основна лампа

- 2 резервни фенера

- Препоръчителен сух костюм

 

Цена на курса: 500 EUR
Такса участие и регистрация на официалния сайт, от където се теглят и учебните материали: 95 $ (заплаща се он-лайн)

Курсът вече е обявен на официалния сайт на GUE, преди да участвате в курса, трябва да се регистрирате и заявите участие он-лайн тук: http://gue.com/?q=en/class-schedule и да попълните анкета и медицинска декларация.

Тук http://gue.com/files/Standards_and_Procedures/GUE_Standards_v62.pdf можете да прочете подробно описание на курса, както и стандартите на GUE Underwater Explorers.

За записвания, всякакъв тип допълнителна информация и консултация за екипировка, моля не се колебайте да се свържете с нас на телефон +359 (0)886 166 199.

За да прочетете повече за нас и водолазния ни център, моля посетете интернет страницата ни - http://bg-diving.com